Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindenkit üdvözlök  a weblapon,  ez  az oldal  nem  csak akvaristáknak, természetbarátoknak  készült, hanem minden nettes barátnak , érdeklődőnek akiket  foglalkoztat  ez  a témakör.

Ha van kérdésed, vagy további  dolgok  foglalkoztatnak, keres meg az alábbi email címen: korodyt@t-online.hu

 

             

PÁR SOR  A  BIOTÓPRÓL,  MÁSOKRÓL   ÉS  TALÁN  MAGAMRÓL IS....

 

Kép

 

 

Már  ifjú  koromban  kezdtem  el  az  akváriumokkal  foglalkozni.  Sokat  olvastam ,  nézelődtem  kis üzletekben  /akváriumosoknál/,  majd  amikor  már  úgy  gondoltam ,  hogy  most végre  mindent  tudok  és  ismerek,  elhatároztam   akváriumom lesz.  Na  ez  akkor  még  nem  volt  olyan  könnyű,  mert  nem  volt  rá  elég  pénzem.  Így  maradt  az  üzletről  üzletre  mászkálás ,  nézelődés  és  egyszer  egy  ilyen  nézelődés alkalmával  láttam  meg  azt  a  kis  üzletet,  amire  az  volt  kiírva:  Akvarisztika  Zsilinszky.  Azután  sokszor  és  sokat  kezdtem  oda  járni  ismerkedni,  beszélgetni,  egy  ilyen  alkalommal  jöttem  rá,  hogy  még  sokáig  és  sokat  kell  még  erről  a  dologról  tanulnom  és  tapasztalatokat  szereznem.....Sok  év  elteltével  vettem  meg  és készítettem  el  az  első  akváriumomat.

 

Ezt  a weboldalt  azoknak  az  embereknek,  természetbarátoknak,  vagy  csak  természetkedvelőknek  készítettem el, akik  megúnva a  városok zaját és  szürke egyhangúságát,  a  mindent elborító szürke port  és  sok helyen  még a szeméthalmokat is , a  lakásaikban és  házaikban egy  talpalatnyi természetet akarnak bevinni, ....hogy  újra felfedezzék  és  megéljék  ezen állatok  és  növények  valós világát , életterét és kialakíthassák azok természetes biotópját. 

Még valami nagyon fontos..... nem kell mindig  a legnagyobb, nem  lényeges hogy drága legyen,  hanem  a felelősség  ezért az élettérért !

 

Kép

Egy régi  kedves emlék.

Egy  rövid  idézet   Zsilinszky  Sándor  könyvéből.     "  Ahogyan  örül   a  természetkedvelő  ember  tavasszal  az  új  rügyek  fakadásának,  ahogyan  vetélkedtek  egykor  egy-egy   új tulipánfajta kinemesítéséért,  úgy  örül  a  ma  természetrajongója,  az  akvarista, ha  medencéjében  sok új  kis  életet sikerül  létrehívnia....." / 1976 /

 

 

A természet hív minket, a vizek szólnak hozzánk, akár a messzi Amazonas folyamából, a távoli Afrika nagy tavaiból, az ázsiai csörgedezõ patakokból, hogy foglalkozzunk velük, vigyük be õket otthonunkba, szeressük a vizeket, és gyönyörûen fenséges lényeiket, mert megérdemlik a törõdést a szeretetet! 

 

 

OSZTÁLY:  HALAK  -  Pisces

Vázrendszerük  porcos vagy csontos, testüket  többnyire pikkelyek borítják és csak kivételesen csupasz a bőrük.  Egyik-másik faj bőrében a  pikkelyek összenőttek egymással és egy csontlemezből álló páncélt képeznek. Az úszók a legtöbb  esetben rendesen kifejlődtek. A páros úszók  (mell- és hasúszók)  az elülső és hátulsó végtagoknak  felelnek  meg. A  többi úszó páratlan, ezek a következők:  az egy vagy több  hátúszó, a farokúszó és az egy vagy  több farkalatti úszó. Állkapcsaikon fogak ülnek, vagy fogatlanok. Csak  nem  valamennyi hal testének mindkét oldalán     / ún /  oldalvonalak húzódnak, benne érzéksejtek helyezkednek el  és ezek a víz mozgását,  áramlását  érzékelik.

 

 

Kép

 

 

 Az alábbi  rövid  bemutató videóki  a  VIDEA Portálról  vannak.


Bemutató: Algaevők


Bemutató: Diszkoszhalak


Bemutató: Vitorlás


Bemutató: Harcsák


Bemutató: Páncélos harcsák


Bemutató: Malabári dánió


Bemutató: Lándzsafoltú díszmárna

Sziámi  harcoshal


szólj hozzá: Sziámi harcoshal
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Posvancz Béla, 2011.07.12 21:31)

Ugyan még csak futólag tekintettem meg a weblapját . De határozattan mondhatom hogy tetszik. Gratulálok hozzá. Egy jelenleg inaktiv akvarizáló...

Re: Budapest

(TAMÁS, 2011.07.12 23:41)

Köszönöm a pozitív véleményt, még van sok dolog a "tarsolyomban", csak az idő hiány mostanában közbeszólt....de ígérem lesz folytatás, na persze erre szokták mondani, hogy meg is kell élni....

Érdekes.

(Lukács László, 2010.02.05 13:48)

Már nézegetem. Eddig tetszik.

Re: Érdekes.

(TAMÁS, 2011.02.14 19:54)

Köszönöm a pozitív véleményt, remélem hamarosan még tovább bővül az anyag.